Nellesteinpad 4 weken dicht voor fietsers en voetgangers ter hoogte van A9 Gaasperdammerweg

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 9 december 2016 is het Nellesteinpad afgesloten ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg. Fietsers en voetgangers volgen een omleiding. Om de kinderen op tijd op school te laten komen, rijdt er een treintje. De afsluiting van het Nellesteinpad is nodig om de ruimte onder de hulpbrug klaar te maken voor de bouw van de tunnel.

Hulpbrug tijdelijk van zijn plek

Om de tunnel ter hoogte van het Nellesteinpad te kunnen bouwen, is een aantal werkzaamheden nodig. Voor we dit werk kunnen doen, halen we eerst de hulpbrug die hier ligt tijdelijk van zijn plek. We verlengen dan de hulpbrug, brengen damwanden en heipalen aan, slopen het oude viaduct en graven grond af om ruimte te maken voor de tunnel. Om dit te kunnen doen, moet Nellesteinpad 4 weken dicht.

Omleiding

Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding ingesteld. De kortste route is via de Krombekstraat, over de Kromwijkdreef, langs de Loosdrechtdreef en over het Gaasperdammerpad en vice versa (zie bovenstaand kaartje). Fietsers uit Nellestein met bestemming Amsterdamse Poort of het centrum van Amsterdam kunnen het beste gebruikmaken van het Bijlmerpleinpad.

Treintje

Veel kinderen uit de Bijlmermeer zitten op school of op de kinderopvang in de wijk Nellestein. Zij lopen en fietsen normaal via het Nellesteinpad naar school. Voor hen rijden er gedurende deze 4 weken voor en na school en tussen de middag 2 treintjes. Ook andere wijkbewoners kunnen binnen deze treintijden kosteloos gebruikmaken van de treintjes.

De treintijden:

  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 07.15 – 08.45 uur, 12.00 – 13.00 uur en 14.15 – 18.45 uur*
  • Woensdag: 07.15 – 08.45 uur, 12.30 – 13.15 uur en 14.15 – 18.45 uur*

* De treintjes rijden niet volgens een dienstregeling, maar pendelen heen en weer. Soms rijdt er maar één trein. Mogelijk moet u dus wat langer wachten. Indien nodig worden de treintijden aangepast op basis van het daadwerkelijke gebruik.

Lees ook