Update: Nieuwe op- en afrit Almere Havendreef

Rijkswaterstaat werkt vanaf maandagochtend 29 februari 06.00 uur tot en met vrijdagochtend 25 maart 06.00 uur in Almere aan de Havendreef ter hoogte van de A6. In deze periode wordt de nieuwe op- en afrit Almere Havendreef richting Lelystad aangelegd.

Update: De Havendreef is per 24 maart opengesteld. Vanwege technische redenen kan het verkeer naar verwachting vanaf half april de nieuwe op- en afrit richting Lelystad gebruiken. De Havendreef is in deze periode ter hoogte van de kruising Havendreef/Paralleldreef volledig afgesloten. Verkeer richting Almere Haven kan van de Paralleldreef richting Weerwater gebruikmaken. Naar verwachting is in juni de op- en afrit Almere Havendreef richting Amsterdam toegankelijk.

Bereikbaarheid

Verkeer dat gebruik wil maken van de Havendreef richting Almere Haven wordt tussen 29 februari en 25 maart omgeleid. De Paralleldreef richting Weerwater is bereikbaar. De omleiding is met gele borden aangegeven. In het weekend van vrijdagavond 18 maart 20.00 uur tot en met maandagochtend 21 maart 06.00 uur is het niet mogelijk om de Paralleldreef te gebruiken. De Havendreef is in deze periode afgesloten van de Televisieweg tot aan de Beginweg. Met gele borden is een omleidingsroute aangegeven.

Reserveperiode

Als gevolg van het weer of onvoorziene omstandigheden is het mogelijk dat werkzaamheden moeten worden uitgesteld. De reserveperiode voor het afsluiten van de kruising Havendreef/Paralleldreef is het weekend van vrijdag 1 april 06.00 uur tot en met maandagochtend 4 april 06.00 uur. De reserveperiode voor afrondende werkzaamheden is dan gepland van maandag 4 april 20.00 uur tot en met vrijdag 8 april 06.00 uur. Hierbij is de Havendreef afgesloten en de Paralleldreef geopend.