Omleiding fietsroutes bij Amsterdam-Rijnkanaal vanwege aanleg fauna-uittredeplaatsen

Aan de oost- en westoever van het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van de nieuwe brug, worden in totaal vier FUP’s aangelegd: fauna-uittredeplaatsen. Een FUP is een soort hellingbaan met traptreden waarmee te water geraakte dieren makkelijker de steile oever op kunnen klauteren. Vanwege de aanleg worden fietsroutes langs het kanaal tijdelijk omgelegd.

Westoever

Aan de westoever van het Amsterdam-Rijnkanaal wordt al sinds 24 oktober gewerkt aan twee FUP’s. Het fietspad is daar tijdelijk omgelegd via de bouwweg die parallel ligt aan het afgesloten fietspad. Deze situatie duurt tot en met 28 november.

 

Oostoever

Van 29 november tot en met 25 januari werken we aan de twee FUP’s aan de oostzijde van het kanaal. Omdat aan deze zijde geen ruimte is om het fietspad tijdelijk te verleggen, geldt er een omleidingsroute: fietsverkeer vanuit de richting Weesp wordt vanaf het Kanaalpad via het Spoorpad over de spoorbrug bij Weesp geleid naar de Kanaaldijk West. Via de Oude Muiderstraatweg en de Diemerpolderweg kunnen fietsers vervolgens over de Muiderbrug weer naar de oostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal komen richting de Maxis. De omleidingsroute wordt ter plekke met borden aangegeven en betekent zo’n 600 m extra fietsen.

 

Tijdens kerstvakantie geen omleiding

Van vrijdag 16 december 18.00 uur ligt het werk drie weken stil en kunnen fietsers gewoon aan de oostzijde fietsen zoals gebruikelijk. Vanaf maandag 9 januari 07.00 uur is de omleiding weer van kracht tot en met woensdag 25 januari 18.00 uur.