Onderdoorgang Amstelzijweg 3 weken afgesloten door werkzaamheden

Verleggen bouwweg en fietspad Amstelzijweg

Om ons werk veilig uit te voeren, maken wij gebruik van bouwwegen. Deze wegen zijn speciaal voor ons bouwwerkeer en hiermee voorkomen we extra overlast op bestaande wegen. Ten zuiden van het viaduct over de Amstelzijweg ligt zo’n bouwweg.

Van donderdag 29 augustus tot en met vrijdag 20 september verleggen wij deze bouwweg en het fietspad om ruimte te maken voor toekomstige werkzaamheden. We verwijderen het oude asfalt, brengen grond aan en brengen nieuw asfalt aan. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de bouwweg en het fietspad. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluid- en trillingshinder

  • In de eerste week, van donderdag 29 augustus 7.00 uur tot en met woensdag 4 september 19.00 uur verwijderen wij asfalt. Dit kan voor enige geluidshinder zorgen voor de directe omgeving.
  • Van donderdag 5 september 7.00 uur tot vrijdag 20 september 19.00 realiseren wij de nieuwe duiker en brengen wij nieuw asfalt aan. Ook deze werkzaamheden kunnen voor enige geluidshinder voor de omgeving zorgen.
kaartje met afsluiting amstelzijweg ter hoogte van A9. Omleiding via Amstelweg

Afbeelding 1: Overzicht werkzaamheden en verkeershinder

Verkeershinder

Van donderdag 29 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 20 september 19.00 uur is de onderdoorgang Amstelzijweg afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Amstelweg en Holendrechterzijweg. Omdat het oude fietspad wordt verwijderd en opnieuw moet worden teruggelegd, kan de afsluiting pas weer open na het voltooien van de werkzaamheden.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.