Prijsvraag: bedenk een onderwerp voor een A9-schilderij!

Kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen maakte al verschillende schilderijen van de werkzaamheden aan de A9. Samen met Iris zijn we nu op zoek naar een origineel onderwerp voor een van haar nieuwe schilderijen van de A9. Het leukste idee wordt door haar geschilderd en de bedenker ontvangt dit schilderij tijdens de opening van haar expositie in bezoekerscentrum InZicht dit najaar. Dus heb je altijd al een origineel kunstwerk willen winnen? Dien dan een idee in!

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Begin 2023 ontstond bij Iris het idee om de werkzaamheden aan de A9 vast te leggen op een schilderij. Hierboven is dat eerste schilderij te zien. Wij kwamen met haar in contact en waren zo enthousiast dat we haar hebben gevraagd om deze ‘A9 serie’ te exposeren in bezoekerscentrum InZicht in Amstelveen. Deze expositie zal op donderdag 17 oktober van start gaan en ongeveer vier weken duren.

Prijsvraag

Samen met Iris bedachten we dat het leuk zou zijn als mensen een idee in kunnen dienen voor een tafereel dat ze graag vereeuwigd willen zien als schilderij. Dit tafereel moet een link hebben met de werkzaamheden aan de A9. Samen met Iris kiezen we het leukste, origineelste of meest artistieke idee uit en dit zal daarna door Iris worden uitgewerkt tot een schilderij. De indiener van dit winnende idee krijgt dit schilderij van Iris tijdens de opening van de expositie op donderdag 17 oktober uitgereikt!

Spelregels

  • Stuur je idee in per e-mail aan arne.padt@rws.nl met als onderwerp Prijsvraag schilderij en doe dit voor 16 augustus 2024.
  • Probeer zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat je precies geschilderd wilt zien, zodat de schilder het goed begrijpt.
  • Het onderwerp hoeft geen landschap te zijn zoals hierboven, maar mag uiteraard wel. Close-ups van materiaal, portretten, landschappen, alle ideeën zijn welkom.
  • Het tafereel moet een duidelijke en herkenbare link hebben met de werkzaamheden aan de A9.

Eind augustus kiezen we samen met de kunstenaar het winnende idee en gaat de kunstenaar aan de slag. Wij nemen rond die tijd ook contact op met de indiener van het winnende idee.