Sloopwerkzaamheden brug A9 over Bullewijk

 Als onderdeel van het verbreden van de A9, moet ook de brug over de Bullewijk verbreed worden. Dit doen we aan de zuidkant. Om de brug over de Bullewijk aan de zuidkant uit te breiden, moet eerst de rand van het huidige viaduct gesloopt worden. De brugrand boven de Bullewijk slopen wij van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot en met zondag 8 oktober 20.00 uur. 

Waarom in het weekend? 

We voeren deze werkzaamheden in het weekend uit omdat de hijskraan die we hiervoor moeten gebruiken, op de A9 moet staan. In het weekend van 6 oktober 20.00 uur tot en met maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 (deels) dicht voor werkzaamheden en is er dus voldoende ruimte om de hijskraan op de A9 te plaatsen. 

Werkzaamheden in detail 

Om de brugrand te slopen voeren we de volgende werkzaamheden uit: 

  • Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot zaterdagochtend 7 oktober verwijderen we tijdelijk de geluidsschermen en antizichtschermen aan de zuidkant van de brug. Antizichtschermen zijn stalen hekken met kunststof doek, boven de vangrail, die we gebruiken om te voorkomen dat weggebruikers afgeleid raken door onze bouwwerkzaamheden. 
  • Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, van 7.00 uur tot 20.00 uur zagen we de brugrand en hijsen we met een hijskraan de stukken op de brug. De hijskraan staat op de A9. Vervolgens plaatsen we de geluidsschermen en antizichtschermen terug. 

Weekendafsluiting A9

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 in beide richtingen afgesloten in verband met verschillende werkzaamheden, onder andere ter hoogte van de Schipholbrug en ter hoogte van knooppunt Holendrecht. Dit geeft ons de gelegenheid om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren gedurende dit weekend. We maaien het gras, vegen de vluchthavens en maken de waterafvoer schoon. De werkzaamheden vinden zowel aan de noord-, als de zuidkant van de A9 plaats. We werken in de nacht tussen 20.00 uur en 8.00 uur. 

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder 

  • Het loszagen van de brugrand zorgt voor geluids- en trillingshinder. 
  • We verwachten dat het tijdelijk verwijderen van de antizichtschermen en geluidsschermen extra goed hoorbaar is (materiaal op materiaal) omdat we in de nacht werken en er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn. 
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ervaren. 
  • De onderhoudswerkzaamheden veroorzaken mogelijk enige geluids- en trillingshinder omdat we in de nacht werken en er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn. 
  • De overige werkzaamheden veroorzaken geen geluids- en trillingshinder. 

Verkeershinder 

Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder: 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. 

Op- en afritten: 

  • Richting Schiphol: opritten 4 Ouderkerk a/d Amstel, 5 Amstelveen-Stadshart en 6 Aalsmeer hele weekend open. 
  • Richting Utrecht/Almere: op zaterdag en zondag is oprit 4 Ouderkerk aan de Amstel tussen 7:00 – 20:00 uur open. Ter hoogte van de brug over de Amstel en de Bullewijk zijn er rijstrookafsluitingen in verband met de sloopwerkzaamheden van de brugrand. 

Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa. Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen is te vinden op deze pagina.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.