Sloopwerkzaamheden Brug over de Bullewijk: Holendrechterweg afgesloten

Sloopwerkzaamheden bruggen en viaducten noordzijde A9 bij Ouderkerk aan de Amstel

In de brief van 12 september (kenmerk A9BH-605A) informeerden wij u onder andere over de werkzaamheden in het weekend van vrijdag 4 tot maandag 7 oktober. Na dit weekend, vanaf maandag 7 oktober, rijdt het verkeer richting knooppunt Holendrecht over de nieuwe zuidelijke rijbaan en starten wij met de sloop van de bruggen en viaducten aan de noordzijde van de A9. In deze brief informeren wij u over wat deze werkzaamheden voor u als bewoner betekenen. Maar eerst willen wij u attenderen op een informatieavond waar we de sloopwerkzaamheden verder toelichten.

Informatieavond

De informatieavond organiseren wij op dinsdag 24 september, van 17.00 tot 18.00 uur, in onze keet aan de Rondehoep Oost. Dit is het witte containergebouw direct ten zuiden van de brug over de Bullewijk. Zie afbeelding 1 of 2 voor de locatie van de keet in blauw. Aanmelden kan door een mail te sturen naar vragen@veenix.nl. Het is mogelijk om bij de keet te parkeren.

Brug over de Bullewijk: Sloopwerkzaamheden van 30 september tot eind januari 2025

Op maandag 30 september starten wij met voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de oude noordelijke brug over de Bullewijk. Op woensdag 9 oktober starten wij met sloopwerkzaamheden. Deze sloopwerkzaamheden gaan door tot eind januari. In Tabel 1 op de volgende pagina lichten we toe hoe we slopen en welke hinder dit met zich meebrengt. Viaduct over de Amstelzijweg: Uitlopende werkzaamheden bouwweg Eerder informeerden wij u over het verleggen van een bouwweg en het fietspad Amstelzijweg. Helaas lopen deze werkzaamheden uit waardoor de Amstelzijweg afgesloten blijft tot en met vrijdag 4 oktober 19.00 uur.

Sloopwerkzaamheden noordkant viaduct over de Amstelzijweg

Van maandag 14 oktober 7.00 uur tot en met woensdag 30 oktober 19.00 uur wordt ook de eerste helft van het oude viaduct over de Amstelzijweg gesloopt. Om dit veilig uit te voeren plaatsen wij eerst tijdelijke steunpunten onder het viaduct. Al de bovengenoemde werkzaamheden van zowel de brug over de Bullewijk als het viaduct over de Amstelzijweg vinden overdag plaats tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluidshinder

Dagdeel en datum

Werkzaamheden

Locatie

Mate van hinder

Heden – vrijdag 4 oktober

Uitlopende werkzaamheden ten behoeve van bouwweg bij Amstelzijweg.

Amstelzijweg

Enige geluidshinder

Maandag 30 september t/m dinsdag 8 oktober

Klaarmaken werkterrein en drijvende platformen plaatsen op de Bullewijk.

Brug over de Bullwijk

Matige geluidshinder

Woensdag 8 oktober

Verwijderen asfalt oude brugdek

Brug over de Bullwijk en Amstelzijweg

Forse geluidshinder

Maandag 14 t/m woensdag 30 oktober

Slopen deel van oud brugdek

Amstelzijweg

Forse geluidshinder

Woensdag 9 oktober t/m eind november

Opbreken brugdek met sloophamer en daarna onderliggende liggers uithijsen.

(Liggers zijn betonnen balken waar het brugdek op ligt)

Brug over de Bullwijk

Forse geluidshinder

Eind november tot en met eind december

Slopen pijlers met knijper (Pijlers zijn de betonnen ondersteuning van de brug)

Brug over de Bullwijk

Forse geluidshinder

Begin januari tot en met eind januari

Slopen landhoofden met knijper (Landhoofden vormen de overgang van het brugdek naar de vaste grond)

Brug over de Bullwijk

Forse geluidshinder

 

Beperken van geluidshinder nabij uw woning

De sloopwerkzaamheden veroorzaken forse geluidshinder. Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn voor u. Waar mogelijk nemen we maatregelen om de hinder te beperken. Zo worden de uitgehesen liggers (betonnen balken) bijvoorbeeld wel kleiner gemaakt op locatie om ze te kunnen vervoeren maar elders vermalen. Dit voorkomt langdurige forse geluidshinder en beperkt stofvorming. Verkeershinder Tijdens de sloop gebruiken we groot materieel. Om de veiligheid van de weggebruikers en onze medewerkers te waarborgen is het noodzakelijk om de onderdoorgang Holendrechterweg af te sluiten voor al het verkeer van maandag 30 september 7.00 uur tot en met vrijdag 31 januari 19.00 uur. Daarnaast is de onderdoorgang Amstelzijweg gedurende 2 periodes tegelijk dicht met de onderdoorgang Holendrechterweg. Tabel 2 geeft een overzicht van de omleidingen.

Wanneer

Omleiding

Omschrijving

Maandag 30 september 7.00 uur tot en met vrijdag 4 oktober 19.00 uur

A

Al het verkeer van de Holendrechterweg en Amstelzijweg wordt omgeleid via de onderdoorgang Holendrechterzijweg

Vrijdag 4 oktober 19.00 uur tot en met maandag 14 oktober 7.00 uur

B

Gemotoriseerd verkeer van de Holendrechterweg wordt omgeleid via de onderdoorgang Holendrechterzijweg. Fietsers en voetgangers kunnen ook via de onderdoorgang Amstelzijweg

Maandag 14 oktober 7.00 uur tot en met woensdag 30 oktober 19.00 uur

A

Al het verkeer van de Holendrechterweg en Amstelzijweg wordt omgeleid via de onderdoorgang Holendrechterzijweg

Woensdag 30 oktober 19.00 uur tot en met vrijdag 31 januari 19.00 uur

B

Gemotoriseerd verkeer van de Holendrechterweg wordt omgeleid via de onderdoorgang Holendrechterzijweg. Fietsers en voetgangers kunnen ook via de onderdoorgang Amstelzijweg

We beseffen dat de omleiding voor fietsers en voetgangers via de onderdoorgang Holendrechterzijweg lang is. Daarom willen we tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 24 september graag de behoeften van gebruikers ophalen en mogelijke mobiliteitsmaatregelen om fietsers en voetgangers tegemoet te komen tijdens deze periode, bespreken.

kaart met omleidingsroute

Afbeelding 1: Omleiding A