Sloopwerkzaamheden viaduct Beneluxbaan eerder afgerond

Sloopwerkzaamheden zijn sneller verlopen

Onlangs informeerden wij u met een brief (kenmerk A9BH-479A) over het verwijderen van betonnen brugliggers en het slopen van de steunpunten en overige delen van het viaduct over de Beneluxbaan. Wij gaven een overzicht van de nachtelijke werkzaamheden en verkeers- en geluidshinder tot en met zaterdag 11 mei. Door gunstige omstandigheden zijn alle liggers afgelopen weekend verwijderd en hebben we het grootste deel van het viaduct gesloopt. Dit betekent dat we in de nachten van 22 april tot en met dinsdag 30 april en de reservedag op zaterdag 11 mei geen werkzaamheden met forse geluidshinder meer hoeven uit te voeren. De wegen onder het viaduct zijn ook gewoon beschikbaar.

Update resterende sloopwerkzaamheden

De planning ziet er voor de komende periode als volgt uit:

  • Donderdag 25 april slopen wij de laatste steunpunten en overige delen van het viaduct.
  • Van donderdag 2 mei tot en met maandag 6 mei voeren wij graafwerkzaamheden uit om de fundering van het oude viaduct te slopen.
  • Van dinsdag 7 mei tot en met vrijdag 17 mei slopen wij de fundering van het oude viaduct. Ook slopen wij het eerste deel van de grote betonnen dwarsbalken waarop de liggers lagen die we onlangs verwijderd hebben.

We werken op doordeweekse dagen van 7.00 uur tot 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder 

  • De sloopwerkzaamheden van de steunpunten en overige delen van het viaduct zorgen voor enige geluidshinder.
  • Het slopen van de fundering en betonnen dwarsbalken zorgt voor zware geluidshinder voor de directe omgeving.

Verkeershinder

Er is geen sprake van verkeershinder.

Plannen werkzaamheden

Een klus zoals het sloopwerk aan het viaduct over de Beneluxbaan wordt altijd grondig voorbereid. Toch zijn er altijd factoren waar wij geen invloed op hebben. Denk hierbij aan harde wind of liggers die klem zitten, waardoor het lastiger is om deze uit te hijsen. Daar houden wij altijd rekening mee in onze planning. Afgelopen weekend is alles voorspoedig verlopen waardoor de overige geplande nachten niet meer nodig zijn voor deze werkzaamheden.

Meer lezen over hoe de werkzaamheden afgelopen weekend zijn verlopen? Op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat vertellen Tom Paton (Werkvoorbereider VeenIX) en ik u er meer over. Ook zijn er indrukwekkende foto’s van de werkzaamheden te zien.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.