Spannen veiligheidsnetten boven de A1

Zaterdagochtend vroeg vinden op de A1 op 4 verschillende momenten verkeersstops plaats van elk een kwartier. Deze zijn gepland tussen 4:30 uur en 6:00 uur. Tijdens deze korte stremmingen worden er veiligheidsnetten over de A1 aangebracht.

Nieuwe hoogspanningslijnen over de A1

De veiligheidsnetten zijn nodig voor de aanleg van nieuwe hoogspanningslijnen over de A1. De bestaande hoogspanningsverbinding wordt verplaatst om ruimte te maken voor de geplande verbreding van de A1. Onderdeel van het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. Om deze verlegging en verbreding mogelijk te maken moet een aantal masten en delen van de 380kV hoogspanningsverbinding Diemen-Lelystad langs de A1 worden verplaatst . Aannemer Spie voert deze werkzaamheden uit in opdracht van TenneT. Na ongeveer 3 weken worden de netten weer verwijderd. Om dit mogelijk te maken worden er dan opnieuw  een aantal korte verkeersstops ingelast.

Foto’s en film veiligheidsnetten spannen

Wilt u weten hoe het spannen van de veiligheidsnetten eruit ziet? Dit weekend maken we foto’s en een filmpje. Houd onze website, Facebook en Twitter in de gaten.