Start onderwaterbetonstort

Start nachtelijke betonstorts verdiepte ligging

Eind juni wordt er in het eerste compartiment (bouwkuip) onderwaterbeton gestort. Een compartiment moet in één keer volgestort worden, zodat het als één geheel kan drogen en er geen naden in het beton ontstaan. Dit betekent dat we het storten niet kunnen onderbreken en dag en nacht doorgaan tot het compartiment vol is. De compartimenten verschillen van grootte. Hierdoor is de duur van de betonstorts per compartiment ook verschillend.

Planning betonstort in uw omgeving

Van 27 juni, 7:00 uur, tot en met 28 juni, 11:00 uur, storten wij onderwaterbeton in compartiment 7A. Dat is in de buurt van uw woning. Zie afbeelding 1 op de volgende pagina voor de locatie van de compartimenten.

We vullen de compartimenten niet op volgorde van aaneengesloten compartimenten, maar door elkaar. Dat kan betekenen dat we in de ene bouwkuip in de zomer onderwaterbeton storten, terwijl de bouwkuip ernaast pas veel later aan de beurt is. Wanneer we betonstorten in andere compartimenten bij u in de buurt, informeren we u weer per brief.

Geluidshinder

Het storten van het onderwaterbeton zorgt voor forse geluidshinder in de nacht, vooral omdat er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn en het geluid meer opvalt. Denk aan betonmixers die draaien en het pompen van het beton door de machines. Daarnaast kan de aan- en afvoer van andere bouwmachines geluidshinder veroorzaken voor de directe omgeving. Ook zal het bouwterrein flink verlicht zijn. Wanneer u in aanmerking komt voor compensatie, heeft u begin dit jaar informatie hierover ontvangen.

Actuele hinderkaart

We streven altijd naar een betrouwbare planning. Toch kan het voorkomen dat we door tegenslagen later starten dan we gecommuniceerd hebben. Op onze hinderkaart houden we de actuele planning bij. Deze kunt u bekijken door de camera op uw telefoon op onderstaande QR-code te richten en vervolgens op de gele link te klikken.

Afbeelding 1: planning storten onderwaterbeton (onder voorbehoud)

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.