Tijdelijke geluidsschermen voor omgeving Kromwijkdreef

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS plaatsen na overleg met bewoners geluidschermen langs de Kerriestraat, Kemiriestraat en de 1e Kekerstraat in Amsterdam Zuidoost. De komende 2 weekenden worden werkzaamheden aan de metrokruising afgerond met veel geluidshinder voor de omgeving als gevolg.

Hinder

Uit gesprekken met bewoners blijkt dat de werkzaamheden een grote impact hebben. Om de overlast van de werkzaamheden verder te beperken worden aanvullende maatregelen getroffen. De werkzaamheden aan de metrokruising Gaasperdammerweg naderen het einde en wordt er de komende 2 weekenden dag en nacht gewerkt. De dagen ertussen (19 tot 23 oktober) alleen overdag. Op maandag 26 oktober ronden we de werkzaamheden aan de metrokruising af.

Geluidsscherm

Aannemerscombinatie IXAS plaatst een geluidsbarrier van 3 meter hoog langs de woonwijk. De barrier wordt met trailers aangevoerd en op de straat geplaatst. De straat wordt hierdoor 90 centimeter smaller. Daarom wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De barrier blijft staan tot de werkzaamheden aan de metrokruising zijn afgerond. Samen met de geluidsreducerende maatregelen die we al hebben getroffen (zoals het boren van palen in plaats van heien) hopen we de overlast hiermee terug te brengen. Aanwezige bewoners hebben al aangegeven blij te zijn met de geluidsschermen.

Aanwezig voor vragen

Behalve een geluidsscherm bieden we de 20 woningen die het dichtst bij de metrokruising liggen hotelovernachtingen aan. Op verzoek van bewoners wordt er beveiliging ingezet in de omgeving. Rijkswaterstaat en IXAS zijn tot slot dit weekend aanwezig in de wijk om vragen te beantwoorden.

Structurele maatregelen

Momenteel werken Rijkswaterstaat en IXAS ook aan structurele maatregelen om geluidsoverlast verder te beperken. Meer informatie hierover volgt op een later moment.

Lees ook