Twee nachten werkzaamheden en afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober werkt IXAS in de nacht op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. In deze nachten voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. Voor deze werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af.

Werkzaamheden

Op verschillende plaatsten op de A9 is het asfalt vervormd. Van donderdag 10 oktober 22:00 uur tot vrijdag 11 oktober 06:00 uur herstellen we dit asfalt op de noordelijke rijbaan. Van vrijdag 11 oktober 22:00 uur tot zaterdag 12 oktober 08:00 uur herstellen we het asfalt van de zuidelijke rijbaan. Eerst schrapen we een oude laag asfalt weg met een freesmachine. Daarna brengen we nieuw asfalt aan en werken de weg af met lijnen en markeringen. In deze nachten repareren we ook kapotte lampen die langs de weg staan, vegen we de op- en afritten en maaien we de bermen.

Hinder

We werken beide nachten zoveel mogelijk tussen de geluidsschermen van de A9. Toch kan het afschrapen van het asfalt en het maaien van de bermen zorgen voor geluidshinder in de omgeving. Het schrapen van het asfalt duurt beide nachten tot ongeveer 02:00 uur. Mogelijk ondervindt u ook hinder van het geluid van asfalteren, vegen, het gebruik van elektrische gereedschappen en van de verlichting van de bouwplaats.

Afsluitingen

Voor de werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af voor het verkeer.

  • Van donderdag 10 oktober 22:00 uur tot vrijdag 11 oktober 06:00 uur is de A9 richting A2/A9 Utrecht/Schiphol/Amstelveen afgesloten tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht, inclusief de op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via A1/A10-Oost/A2.
  • Ook de oprit S111 Muntbergweg richting de A2 Utrecht is afgesloten voor het verkeer. Verkeer kan via deze oprit wel naar de A2 richting Amsterdam.
  • Van vrijdag 11 oktober 22:00 uur tot zaterdag 12 oktober 08:00 uur is de A9 richting A1 Diemen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen, inclusief alle op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A2/A10-Oost/A1.

Vanwege werkzaamheden op de A1 is in knooppunt Diemen de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting Amsterdam/afrit S114 IJburg afgesloten tot 10:00 uur.