Van 9 juli t/m 30 augustus: op– en afrit 5 aan de zuidkant van de A9 dicht

Vanaf vrijdag 9 juli 20.00 uur tot en met maandag 30 augustus 5.00 uur, is op- en afrit 5 (Amstelveen-Stadshart) aan de zuidkant van de A9 dicht. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is circa 5 tot 10 minuten.

Aannemer VeenIX legt aan de zuidkant van de A9, ter hoogte van Amstelveen, tijdelijke rijstroken aan (bypass) zodat de A9 tijdens de bouwperiode open kan blijven voor verkeer. Om de bypass op zijn plek te houden, moet VeenIX damwanden plaatsen. Ook wordt komende periode op- en afrit 5 (Amstelveen-Stadshart) verplaatst in zuidelijke richting en de fietsbrug over de oprit gebouwd. Voor de veiligheid van de werknemers en het verkeer, sluiten VeenIX de op- en afritten 5 aan de zuidkant af.

Burgemeester Rijnderslaan open

De Burgemeester Rijnderslaan is tijdens de afsluiting van de op- en afritten 5 aan de zuidzijde van de A9, in beide richtingen open in verband met de doorstroming van het verkeer. Met uitzondering van het weekend van vrijdag 30 juli tot maandagochtend 2 augustus, dan wordt de DDI aangesloten op de lokale wegen.

Omleidingen
Omleiding tijdens de afsluiting. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel).