Vanaf 17 december afrit Almere Haven (4) vanuit Amsterdam alleen bereikbaar via parallelrijbaan

Vanaf zondag 17 december 8.00 uur is afrit Almere Haven (4) vanuit de richting van Amsterdam, alleen nog bereikbaar via de parallelbaan van de A6. Dit betekent dat weggebruikers met bestemming afslag Almere Haven al ter hoogte van de Hollandse Brug rechts aan moeten houden.

Let op: afslag Almere Haven is vanaf deze datum ook niet meer bereikbaar vanaf de wisselbaan. Dit is een tijdelijke situatie. In de eindsituatie kun je Almere Haven wel bereiken vanaf de wisselbaan. Voor afrit Almere Haven komt een doorsteek van de hoofdrijbaan naar de parallelrijbaan.  

 

De huidige afrit Almere Haven ligt op de plek waar straks de verbrede A6 komt te liggen en het viaduct met daarop het huidige busstation ’t Oor. Om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan het viaduct en de nieuwe rijstroken, wordt de huidige afrit naar voren gelegd. De weggebruiker komt via de nieuwe afrit uit op dezelfde locatie als de huidige, bij de kruising met de Noorderdreef en de Oorweg. Corrad Goesten, verkeersmanager van Parkway6, legt het in deze video uit.

 

Benieuwd naar de nieuwe afrit?

Ga achter je scherm zitten, handen aan de knoppen en rijden maar. De virtuele omgeving op deze pagina is beschikbaar voor desktop (Firefox en Chrome). Mobiele gebruikers en gebruikers van Internet Explorer of Safari kunnen deze YouTube-versie bekijken.

Weersafhankelijk

De komende dagen rondt aannemer Parkway6 de laatste werkzaamheden af voor de openstelling van de nieuwe afrit. Zo worden er nog asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd en belijning aangebracht. De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer er winters weer op komst is, worden de werkzaamheden uitgesteld. De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A6 Almere.

 

asfalteren nieuwe afrit Almere Haven