Wat verandert er op en rond de A1 vanaf 26 september?

Vanaf 26 september rijdt verkeer op de A1 richting Amsterdam tussen Muiderberg en Diemen over de nieuwe A1. Wat verandert er op en rond de A1 vanaf die datum?

Geen files meer voor Vechtbrug dankzij aquaduct

Met de wegomzetting van de A1 nemen we definitief afscheid van de oude A1 tussen Muiderberg en Diemen. Doordat verkeer voortaan onder het aquaduct bij Muiden doorrijdt, verdwijnen de files die door de Vechtbrug veroorzaakt worden. De brug blijft openstaan voor de scheepvaart en wordt vanaf eind oktober gesloopt.

 

Niet alle rijstroken op A1 meteen beschikbaar

Met de openstelling van de nieuwe A1 richting Amsterdam wijzigt het aantal rijstroken van 3 naar 5. Tussen de aansluiting Muiden/Weesp (3) en knooppunt Diemen zijn er daarvan tijdelijk maar 4 beschikbaar. De vijfde rijstrook is nog afgezet, en gaat open zodra de nieuwe verbindingsboog van de A1 naar de A9 richting Schiphol klaar is (voorjaar 2017).

 

Uitgang wisselbaan naar A9/Schiphol weer open en tijdelijk bij De Hackelaar

Weggebruikers vanuit Almere en Amersfoort kunnen vanaf de wisselbaan op de A1 richting Amsterdam weer gebruik maken van een uitgang naar de A9/Schiphol. Deze uitgang ligt tijdelijk ter hoogte van verzorgingsplaats De Hackelaar. Lees ook: Wisselende situaties op de wisselbaan A1.

 

Nieuwe situatie Muiden/Weesp

Verkeer naar Muiden en Weesp, vanuit de richting Amersfoort/Almere, neemt vanaf maandag 26 september de nieuwe afrit Muiden/Weesp (3). Deze aansluiting vervangt op- en afrit Muiden-Oost (4) en Muiden (3). Lees ook: Bereikbaarheid Muiden en Weesp via nieuwe A1.

 

Pendeldienst in beide richtingen bussen tussen Almere/Hilversum en Amsterdam

Doorgaande bussen tussen Almere/Hilversum en Amsterdam stoppen tijdelijk niet bij de haltes Diemerknoop, Maxisweg en Muiden P&R. Vanaf 26 september is er in beide richtingen een pendeldienst van Connexxion voor de haltes tussen Diemen en Muiden Meer informatie: www.connexxion.nl.