Verwijderen steunpunten viaduct Holendrechterzijweg

Betonstort viaduct over de Holendrechterzijweg

Als onderdeel van het verbreden van de A9, moet ook het viaduct over de Holendrechterzijweg verbreed worden. Dit doen we aan de zuidkant. Onlangs hebben wij liggers (betonnen balken waar straks het brugdek op komt te liggen) geplaatst. De volgende stap is het storten van het betonnen brugdek. Dit doen wij op vrijdag 5 juli tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Het beton dat wij hiervoor nodig hebben, wordt gedurende de dag door ongeveer 50 vrachtwagens aangevoerd.

Verwijderen tijdelijke steunpunten

Om het betonnen brugdek veilig te storten, hebben wij tijdelijke steunpunten geplaatst. Nadat het brugdek is gestort en het beton is uitgehard, zijn de tijdelijke steunpunten niet meer nodig en worden deze verwijderd. Dit laatste doen we van maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli, tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluid- en trillingshinder

  • Op 5 juli kunt u geluidshinder ervaren van het bouwverkeer dat het beton aanlevert.
  • Het verwijderen van de tijdelijke steunpunten veroorzaakt geluidshinder in de directe omgeving door geluid van materiaal op materiaal.

Verkeershinder 

  • Op vrijdag 5 juli en van woensdag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli, tussen 7.00 uur en 19.00 uur, is de onderdoorgang Holendrechterzijweg afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Amstelweg en Holendrechterweg. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Amstelzijweg.

Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de verkeershinder.

 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.