Voorbereidende werkzaamheden A9BAHO: tankstation Tango gesloten

Vanaf maandag 11 november is tankstation Tango, aan de zuidzijde van de A9 ter hoogte van Amstelveen, gesloten. Het tankstation wordt verplaatst om ruimte te maken voor de aanleg van de extra rijstroken van de toekomstige A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. De nieuwe locatie is in de Ronde Hoep in Ouderkerk aan de Amstel.

Automobilisten op de snelweg worden verwezen naar de tankstations Haarrijn (A2 bij Breukelen), en Honswijck (A1 bij Muiden). Deze situatie blijft totdat de verbreding en verdiepte aanleg van de A9BAHO gereed is. Begin 2026 kunnen automobilisten gebruikmaken van het nieuw aangelegde tankstation bij de Ronde Hoep.

Meer voorbereidend werk

Naast het verplaatsen van het tankstation, worden komende maanden meer voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd zodat opdrachtgever VEENIX in de zomer van 2020 kan starten met de verbreding en de verdiepte ligging van de A9BAHO. Zo worden begin 2020 bomen verwijderd langs het trace bij Amstelveen en wordt het gemeentelijke wegennet in Amstelveen aangepast om de doorstroming tijdens de bouwperiode van de A9BAHO te bevorderen.

Naar werk: Amsterdamse Bos