Weekendwerkzaamheden A9 van 10 tot 13 juni

Van vrijdagavond 10 juni tot maandagochtend 13 juni verandert IXAS de inrichting van de A9 Gaasperdammerweg voor de rijrichting naar knooppunt Holendrecht. De snelweg had hier de afgelopen weken op het oude, hoger gelegen deel maar één rijstrook. IXAS had de resterende ruimte nodig om damwanden te kunnen aanbrengen. De ruimte voor de damwandstellingen is na 10 juni niet meer nodig. Daarom krijgt de snelweg in de richting van knooppunt Holendrecht een extra rijstrook. In dit bouwbericht leest u over de werkzaamheden die wij hiervoor gaan uitvoeren.

Tussen Kromwijkdreef en Huntumdreef

De werkzaamheden voor het toevoegen van een extra rijstrook vinden plaats op de A9 tussen de Kromwijkdreef en de Huntumdreef en gaan dag en nacht door.

A9 niet afgesloten

Tijdens de werkzaamheden blijft de lager gelegen parallelbaan open. Snelwegverkeer in de richting van knooppunt Holendrecht kan hier gebruik van maken. De rijstrook op de ‘oude’ A9 is wel dicht. Als gevolg daarvan zijn ook de op- en afrit S112 Gooiseweg aan de Bijlmerzijde niet bereikbaar. Verkeer dat hier de snelweg op of af wil, wordt omgeleid.

Let op: op- en afrit S112 Gooiseweg langer dicht

Vanwege de werkzaamheden met de damwanden, zijn in de maand juni achtereenvolgens de af- en oprit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer afgesloten. Hierover hebben we u eerder al geïnformeerd. Door het afsluiten van de ‘oude’ A9 in het weekend van 10 tot 13 juni, verandert de duur van deze afsluitingen in:

 

  • 30 mei – 13 juni: afrit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer dicht.
  • 10 juni – 24 juni: oprit S112 Gooiseweg aan de kant van de Bijlmer dicht (richting Haarlem/Utrecht).

Daarnaast is van 13 tot en met 28 juni de Huntumdreef dicht vanwege de sloop van een viaduct.

Hinder

‘s Nachts en in het weekend geven werkzaamheden meer hinder dan overdag en doordeweeks. Dat komt omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Dit is vervelend voor u; u wil dan uitrusten. Mogelijk hoort u tijdens de werkzaamheden onze machines en voertuigen. Tijdens het asfalteren maken de chauffeurs gebruik van claxons om elkaar te seinen. Ook hoort u soms mogelijk achteruitrijpiepers en het motorgeluid van voertuigen.

 

Bouwbericht – Weekendwerkzaamheden A9 van 10 tot 13 juni (PDF)