Weekendwerkzaamheden A9

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer VeenIX aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden in uw directe omgeving.

Weekendwerkzaamheden 

Van vrijdag 27 oktober 20.00 uur tot en met maandag 30 oktober 5.00 uur voeren wij diverse werkzaamheden uit aan de A9 ter hoogte van de Schipholbrug. We werken in deze periode dag en nacht. Dit levert verkeers- en geluidshinder op. In deze brief geven wij een toelichting van de geplande werkzaamheden. Zie tabel 1 voor meer details.

In de aanloop naar de weekendwerkzaamheden toe voeren wij voorbereidende werkzaamheden uit. Deze zijn ook weergegeven in het overzicht en worden later in deze brief verder toegelicht.

Werkzaamheden en geluidshinder Datum

Werkzaamheden

Locatie

Hinder

Maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober overdag

Verkeerstoren in stukken zagen

Schipholbrug, verkeerstoren

Matige tot forse geluidshinder

Vrijdagnacht 27 oktober tot en met zaterdagochtend 28 oktober

Asfalt frezen, barriers plaatsen, grondwerkzaamheden

Ten oosten van de Schipholbrug

Forse geluidshinder

Zaterdag 28 oktober overdag

Verkeerstoren uithijsen

Schipholbrug, verkeerstoren

Geen geluidshinder

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober dag en nacht

Betonstort stortstrook zuidoostdek, verwijderen verkeersportalen en verwijderen tijdelijk brugsysteem,

Asfalteren

Schipholbrug

Geen geluidshinder

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober

Boorwerkzaamheden voor plaatsen van portalen en hemelwaterafvoer

Schipholbrug

Matige geluidshinder

23 oktober t/m 12 november (overdag, niet continu)

Plaatsen vangrails

Tussen de Schipholbrug en het viaduct over de nieuwe Meerlaan

Matige geluidshinder

 

Tabel 1: werkzaamheden en hinder, planning is onder voorbehoud

Verwijderen van de verkeerstoren

Op zaterdag 28 oktober wordt de verkeerstoren naast de Schipholbrug verwijderd. Om dit te realiseren wordt de toren in de week daarvoor in stukken gezaagd. Dit zagen gebeurt met een lintzaag en kan daarom voor geluidshinder zorgen. Vervolgens worden de losgezaagde stukken op zaterdag 28 oktober uitgehesen en weggereden. Wanneer u interesse heeft om het uithijsen van de toren te bekijken, is er ten noordoosten van de Schipholbrug ruimte beschikbaar buiten de bouwhekken vanwaar u dit goed kunt zien (zie afbeelding 1).

Verkeershinder

Oktober en november: verkeershinder A9 en op- en afritten

In het laatste weekend van oktober en twee weekenden in november (10-13 november en 24-27 november) is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (deels) dicht. Voor lokaal verkeer richting Utrecht/Almere zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel grotendeels open.

Afbeelding 1: locatie werkzaamheden van 27 oktober tot en met 30 oktober

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.