Weekendwerkzaamheden A9 Ouderkerk aan de Amstel

Portaalwerkzaamheden 

Vanaf september zijn we gestart met het aanbrengen van de fundering en het plaatsen van portalen. Portalen zijn de stalen witte constructies boven de snelweg waar de bebording aan hangt. 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur brengen we op diverse locaties paalfundering aan. Hiervoor trillen we palen in de bodem. Ook plaatsen we nieuwe portalen en verwijderen we oude portalen. Zie de locaties in donkerblauw in afbeelding 1. 

De portaalwerkzaamheden vinden plaats in de nacht, onder andere in verband met het transport van de portalen. 

Het grootste portaal van Nederland 

In het weekend van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur plaatsen wij het grootste portaal van Nederland. Dit portaal is wel 84,5 meter breed, zonder tussensteunpunt! Zie de locatie in oranje op afbeelding 1. 

Weekendwerkzaamheden 6 oktober – 9 oktober 

Naast het aanbrengen van portalen werken we aan een nieuwe aansluiting van de A2 op de A9. Een deel hiervan leggen wij verdiept, in de grond, aan. Hiervoor zijn de volgende werkzaamheden gepland: 

  • Op zaterdag 7 oktober tussen 7.00 uur en 19.00 uur brengen wij damwanden aan voor de verdiepte aansluiting van de A2 op de A9. 
  • Om de damwandwerkzaamheden uit te voeren, hebben we ruimte nodig. Daarom verleggen wij een stuk van de oprit naar de A9 en A2 richting Utrecht. Dit gaat om de oprit naar de snelweg vanaf Amsterdam Zuid-Oost. Hiervoor verwijderen we tijdelijk geleiderail, verwijderen we asfalt (frezen) en brengen we nieuw asfalt aan. Vervolgens plaatsen we de geleiderail weer terug. Deze werkzaamheden voeren we uit van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur. We werken overdag en in de nacht.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder 

Het aanbrengen van de paalfundering voor de portalen en het aanbrengen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving. De overige werkzaamheden brengen nauwelijks tot geen geluids- en trillingshinder met zich mee. 

Verkeershinder 

Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder: 

  • In de avonden en nachten van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 afgesloten van knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht. Dit geldt ook voor de tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. 
  • Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober tussen 7.00 uur en 20.00 uur is de A9 van knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht afgesloten, tot aan oprit 4 bij Amstelveen/Ouderkerk. Dit geldt ook voor de tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2.
  • Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 van knooppunt Holendrecht richting knooppunt Badhoevedorp is afgesloten, tot aan oprit 4 bij Amstelveen/Ouderkerk. Dit geldt ook voor de tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2.

Werken in de nacht 

Om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen, mag het afsluiten van een snelweg en een op- en afrit alleen in de nacht of het weekend. Bij het maken van de planning proberen we een balans te vinden tussen omgevings- en verkeershinder. Helaas kunnen we niet altijd voorkomen dat de omgeving geluids- en/of trillingshinder ondervindt van de werkzaamheden. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.