Weekendwerkzaamheden Burgemeester Boersweg

Plaatsen tijdelijke leidingbrug Burgemeester Boersweg 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot zaterdag 7 oktober 7.00 uur, plaatsen wij een leidingbrug over de Burgemeester Boersweg. Op een later moment plaatsen we ook nog een leidingbrug over de oprit naar de A9 richting Holendrecht. Een leidingbrug bestaat uit palen (steunpunten) waar de leidingen op komen te liggen, over de weg heen. Onderaan deze brief kunt u lezen waarom een leidingbrug nodig is. We werken in de nacht om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. Hier kunt u mogelijk (geluids)hinder van ondervinden.

Funderings- en ontgravingswerkzaamheden Burgemeester Boersweg 

  • Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot zaterdag 7 oktober 0.00 uur brengen we bij de Burgemeester Boersweg zand en rijplaten aan waarop een funderingsmachine komt te staan. Hiervoor verwijderen we tijdelijk barriers (betonnen blokken). 
  • Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober tussen 7.00 uur en 19.00 uur brengen we damwanden en palen aan met een funderingsmachine. Deze machine plaatsen we op beide dagen, tussen 6.00 uur en 7.00 uur op de rijplaten. Vervolgens plaatsen we de barriers (betonnen blokken) terug.

Portaalwerkzaamheden

Begin september zijn we gestart met het aanbrengen van de fundering voor een portaal over de A9, ten westen van de Burgemeester Boersweg. Portalen zijn de witte constructies boven de snelweg waaronder andere de bebording aan hangt. In het weekend van vrijdag 6 oktober 19.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur brengen we het laatste deel van de fundering aan voor dit portaal. De zijkant, steunpunten en de bovenkant van het portaal installeren wij op een later moment. Hierover wordt u geïnformeerd. Deze werkzaamheden vinden plaats in de nacht, onder andere in verband met het transport van de funderingsonderdelen.

Onderhoudswerkzaamheden A9 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 in beide richtingen afgesloten in verband met verschillende werkzaamheden, onder andere ter hoogte van de Schipholbrug en ter hoogte van knooppunt Holendrecht. Dit geeft ons de gelegenheid om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren gedurende dit weekend. We maaien het gras, vegen de vluchthavens en maken de waterafvoer schoon. De werkzaamheden vinden zowel aan de noord-, als de zuidkant van de A9 plaats. We werken in de nacht tussen 20.00 uur en 8.00 uur. 

Wat merkt u ervan? 

Geluids- en trillingshinder 

  • Het aanbrengen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder. 
  • De palen voor de fundering van het portaal worden geboord. Dit levert aanzienlijk minder geluids- en trillingshinder op. en de uitbreiding van het viaduct aan de zuidzijde van de A9, zorgen voor enige geluids- en trillingshinder.
  • Het plaatsen van het portaal en de leidingbrug doen we in de nacht. Omdat er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat dit goed hoorbaar (materiaal op materiaal) is.
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ervaren.
  • De onderhoudswerkzaamheden, met name de maaiwerkzaamheden, veroorzaken geluidshinder omdat we in de nacht werken en er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn.
  • De overige werkzaamheden veroorzaken geen geluids- en trillingshinder.

Verkeershinder 

Tijdens de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder:

Verkeershinder op de Burgemeester Boersweg: 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is op de Burgemeester Boersweg in beide richtingen 1 rijstrook open ter hoogte van de A9. 

Verkeershinder op de A9: 

Van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa. Op- en afritten: 

  • Richting Schiphol: opritten 4 Ouderkerk a/d Amstel, 5 Amstelveen-Stadshart en 6 Aalsmeer hele weekend open. 
  • Richting Utrecht/Almere: op zaterdag en zondag is oprit 4 Ouderkerk aan de Amstel tussen 7:00 – 20:00 uur open.

Waarom een leidingbrug? 

In april zijn we gestart met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. De noordelijke bak verdelen we in 17 delen (compartimenten) door middel van damwanden. Hierdoor ontstaan waterdichte bouwkuipen die vervolgens worden uitgegraven. De bovenste laag is droge grond en wordt over land afgevoerd. Voor het afgraven van de diepere grond, moet eerst water in de bouwkuip gepompt worden. Dat is nodig als tegendruk van het grondwater, zodat de bodem niet openbarst als we gaan graven. Dit heet nat ontgraven. Het vullen van de bouwkuipen gebeurt met water uit de Amstel. Hiervoor moeten we 2 leidingen aanleggen tussen de Amstel en de verdiepte ligging. 

De natte grond voeren we vervolgens met twee andere leidingen af naar de Grondbank, aan de zuidzijde van de A9, tussen de Burgemeester Boersweg en de Amstel. Het voordeel van het afvoeren per leiding is dat de natte grond niet op de wegen terecht komt en dat er minder transporten over de weg nodig zijn. 

Locatie werkzaamheden, hierboven omschreven

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.