Werkzaamheden A9 Ouderkerk aan de Amstel

Weekendwerkzaamheden 27 oktober – 30 oktober

In het weekend van 6 oktober tot 9 oktober zijn we gestart met de nieuwe aansluiting van de wisselbaan langs de A2 vanaf Amsterdam op de A9. De wisselbaan kruist één van de lus van de oprit vanaf de Meibergdreef in knooppunt Holendrecht en de noordelijke rijbaan van de A9 via een verdiepte bak in de grond. Om deze bak te kunnen bouwen, hebben wij een stuk van de oprit, naar de A2 richting Utrecht, verlegd. Ook hebben we de eerste damwanden aangebracht voor de verdiepte ligging.

Van woensdag 25 oktober tot en met zondag 29 oktober gaan wij verder met het aanbrengen van damwanden. We werken overdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. Zie de locatie van de damwandwerkzaamheden op afbeelding 1.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

Het aanbrengen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving. Om de omgeving zo min mogelijk te belasten voeren wij de werkzaamheden overdag uit tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Om de werkzaamheden succesvol te kunnen afronden van woensdag 25 oktober tot en met zondag 29 oktober kan het zijn dat wij 1 tot 2 uur langer doorwerken na 19.00 uur. Hierdoor willen we voorkomen dat we deze werkzaamheden moeten hervatten in een ander weekend.

Verkeershinder

Van vrijdag 27 oktober 20.00 uur tot maandag 30 oktober 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht.

Oktober en november: verkeershinder A9 en op- en afritten 

In het laatste weekend van oktober en twee weekenden in november (10-13 november en 24-27 november) is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (deels) dicht. Voor lokaal verkeer richting Utrecht/Almere zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel grotendeels open.

Afbeelding 1: Locatie damwandwerkzaamheden

Meer informatie