Werkzaamheden brug over de Bullewijk

Werkzaamheden brug over de Bullewijk

Als onderdeel van het verbreden van de A9, moet ook de brug over de Bullewijk verbreed worden. Dit doen we aan de zuidkant. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug. De werkzaamheden hebben grotendeels op het bouwterrein plaatsgevonden. De volgende stappen zijn het plaatsen van kolommen en wapening:

  • Op maandag 25 maart plaatsen we de kolommen van de nieuwe brug aan de zuidzijde van de brug op de Holendrechterweg. De kolommen vormen de betonnen ondersteuning van de nieuwe brug.
  • Op vrijdag 12 april hijsen we de wapening op zijn plek. Wapening is versterking van het beton met stalen vlechtwerk waardoor het betonnen brugdek sterk genoeg wordt om het verkeer te dragen.

We werken tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder
Er wordt enige geluidshinder verwacht als gevolg van de werkzaamheden. Deze hinder is vergelijkbaar met de hinder van de reguliere werkzaamheden op het bouwterrein.

Verkeershinder
De onderdoorgang Holendrechterweg wordt tweemaal afgesloten voor al het verkeer; zowel op maandag 25 maart als op vrijdag 12 april tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de onderdoorgang Holendrechterzijweg en fietsers en voetgangers worden omgeleid via onderdoorgang Amstelzijweg, zie hiervoor afbeelding 1.

Afbeelding 1: Holendrechterweg dicht, omleiding voor fietsers en voetgangers via Amstelzijweg en voor
gemotoriseerd verkeer via Holendrechterzijweg

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.