Werkzaamheden brug over de Bullewijk

Werkzaamheden brug over de Bullewijk

Als onderdeel van het verbreden van de A9, moet ook de brug over de Bullewijk verbreed worden. Dit doen we aan de zuidkant. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug. De werkzaamheden hebben grotendeels op het bouwterrein plaatsgevonden. De volgende stappen zijn het plaatsen van kolommen en wapening.

  • Op maandag 11 maart plaatsen we de kolommen van de nieuwe brug aan de zuidzijde van de brug op de Rondehoep Oost. De kolommen vormen de betonnen ondersteuning van de nieuwe brug.
  • Op woensdag 27 maart hijsen we de wapening op zijn plek. Wapening is versterking van het beton met stalen vlechtwerk waardoor het betonnen brugdek sterk genoeg wordt om het verkeer te dragen.

We werken op deze beide dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder
Er wordt enige geluidshinder verwacht als gevolg van de werkzaamheden. Deze hinder is vergelijkbaar met de hinder van de reguliere werkzaamheden op het bouwterrein.

Verkeershinder
De onderdoorgang Rondehoep Oost wordt tweemaal afgesloten voor al het verkeer; zowel op maandag 11 maart als op woensdag 27 maart, tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de onderdoorgang Polderweg, zie hiervoor afbeelding 1.

Afbeelding 1: Rondehoep Oost dicht, omleiding voor al het verkeer via de Polderweg

Meer informatie