Werkzaamheden geluidscherm

Werkzaamheden aan het geluidscherm door aanleg pijpleiding

Een van de stappen van het realiseren van de verdiepte ligging is het nat afgraven van de grond. Om dat te kunnen doen, vullen we alle bouwkuipen (compartimenten) met water. Dit water halen we uit de Amstel en pompen we via een bovengrondse pijpleiding naar de verdiepte ligging. De pijpleiding wordt nabij uw woning aangelegd en daarvoor verwijderen we tijdelijk een stukje geluidscherm. Direct nadat de aanleg van de pijpleiding is voltooid, wordt het geluidscherm weer terug geplaatst.

De werkzaamheden duren twee dagen, donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei. Op donderdag werken van 7.00 uur tot 19.00 uur. Op vrijdag 24 mei werken we van 7.00 uur tot 13.00 uur. Zie afbeelding 1 op de achterzijde van deze brief voor de locatie van de werkzaamheden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder 

Door de tijdelijke opening in het geluidscherm ervaart u mogelijk meer geluid van de snelweg tijdens de werkzaamheden. Ook kunnen de werkzaamheden aan het geluidscherm voor extra geluidsoverlast zorgen.

Verkeershinder 

Voor deze werkzaamheden zijn er geen verkeersmaatregelen nodig.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.