Werkzaamheden onderdoorgang Rondehoep Oost

In april informeerden wij u over de werkzaamheden bij onderdoorgang Rondehoep Oost. De fundering voor de steunpunten van het viaduct (de betonnen palen waarop straks de nieuwe brugdelen komen te liggen), is gereed. Een deel van het beton voor de steunpunten zelf is inmiddels ook aangebracht. 

Om verder te gaan met het aanbrengen van beton voor de steunpunten, moet de tijdelijke bouwkuip, de waterdichte bak waarin de fundering is gemaakt, worden aangepast. De bouwkuip is gerealiseerd met stalen onderdelen. Deze verwijderen we stap voor stap waarbij we de bouwkuip gelijktijdig aanvullen met zand zodat de zijkanten niet instorten. Het zand wordt laag voor laag aangebracht. In verband met de beperkte ruimte, is het nodig om de machines voor deze werkzaamheden op de Rondehoep Oost te plaatsen, ter hoogte van de onderdoorgang, van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 8 september. 

Wat merkt u ervan? 

De werkzaamheden brengen beperkte geluids- en trillingshinder met zich mee. 

Verkeershinder 

De onderdoorgang Rondehoep Oost is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 28 augustus 7.00 uur tot vrijdag 8 september 19.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de onderdoorgang Polderweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de onderdoorgang. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze website van Rijkswaterstaat
  • Via deze pagina kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.