Werkzaamheden Schipholbrug september-oktober

Bouw kelder zuidkant Schipholbrug

Komende periode gaan we de kelder aan de zuidzijde van de Schipholbrug bouwen. Dit doen we dag en nacht. Voor de werkzaamheden in de nacht zetten we geen groot materieel in, hiermee beperken we de geluidshinder. Naast de bouw van de kelder werken we ook aan de landhoofden (aan beide kanten van de brug waar het dek op steunt) en op de dekken. In onderstaand overzicht staan de werkzaamheden van de komende periode en de hinder die u kunt verwachten.

Werkzaamheden Datum Locatie Geluidshinder
Opbouwen kelderwand Heden tot half oktober dag en nacht Zuidkelder schipholbrug Matige geluidshinder i.v.m. boorwerkzaamheden
Schampkant (betonnen rand) zuidwest dek* 9 – 13 september dag en nacht Zuidwest dek Matige geluidshinder
Mechanisch testen brugklep Noord 16-20 september nacht Schipholbrug Matige tot geen geluidshinder
Asfalt verwijderen Eind september overdag Tussen de Schipholbrug en brug over de Nieuwe Meerlaan Forse geluidshinder
Verwijderen werkplatform noordwestzijde en plaatsen aanvaarbescherming Begin oktober overdag Noordwestzijde Ringvaart Matige tot geen geluidshinder
Betonstort kelderwand Half oktober overdag Zuidkelder schipholbrug Matige geluidshinder

 

* Voor het maken van de schampkanten zal de oude schampkant eerst worden verwijderd. Het puin dat vrijkomt wordt weggezogen door een soort grote stofzuiger, dit kan geluidshinder veroorzaken. Het wegzuigen van het puin gebeurt alleen overdag.

Verkeershinder

  • Van maandag 16 september tot en met donderdag 19 september is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in de nachten in beide richtingen afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Oprit 6 Aalsmeer richting Schiphol/Haarlem blijft wel open.
  • Van vrijdag 4 oktober 20.00 uur tot maandag 7 oktober 5.00 uur is de A9 richting Utrecht/Almere afgesloten tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht.
  • Tot en met de tweede week van oktober is de N232 ter hoogte van de Schipholbrug op dinsdag tot en met donderdag afgesloten tussen 20.00 uur en 5.00 uur. Dit is nodig om damwanden veilig te kunnen verwijderen en werkzaamheden aan het brugdek boven de N232 uit te voeren. Het verkeer wordt lokaal omgeleid.

QR-code die linkt naar de actuele hinderkaart Meer informatie vindt u op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.