Zaterdagavond tot maandagochtend: A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost

Vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot en met maandag 15 oktober 5.00 uur is de A6 richting Lelystad dicht na afrit 5 (Almere Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Ook de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad is dan afgesloten. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet. Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden zaterdag 13 tot maandag 15 oktober

Afgelopen weekend, van 5 tot 8 oktober, was de A6 richting Lelystad dicht om de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere definitief in te richten door het aanbrengen van de deklaag van het asfalt en de belijning. Door een storing in één van de asfaltmachines is het helaas niet gelukt om het asfalteren in het weekend van 5 tot 8 oktober te voltooien. Aankomende zaterdagnacht en zondag gaat aannemer Parkway6 de resterende 1400 meter deklaag aanbrengen. De A6 richting Lelystad is dan tussen Almere Stad en Almere Buiten- Oost afgesloten vanaf zaterdag 13 oktober 20.00 uur tot maandag 15 oktober 5.00 uur.

Herstellen pijlen op de parallelrijbaan

Afgelopen weekend zijn op de parallelrijbaan, ter hoogte van afrit 6 (Almere Buiten-West), witte pijlen op het wegdek aangebracht. In de eindsituatie, als de hoofd- en parallelrijbaan opgesteld worden, moeten deze pijlen de weggebruikers erop wijzen dat zij op de parallelrijbaan rijden. Deze eindsituatie gaat in vanaf maandag 12 november 2018. Helaas zijn de pijlen per abuis te vroeg op de weg aangebracht. Hierdoor is het mogelijk dat voor de weggebruikers een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat. Om onduidelijkheid te voorkomen worden aankomend weekend de witte pijlen gedemarkeerd (zwart gemaakt). Tot die tijd plaatst Parkway6 extra borden om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Omleidingen zaterdagavond 13 tot maandagochtend 15 oktober

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.
  • Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (N305).
  • Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.