verdiepte ligging A9 bij Amstelveen in 2026

Ter hoogte van Amstelveen bouwen we drie overkappingen. De overkappingen vergroten de leefbaarheid in Amstelveen en de bereikbaarheid; de overkappingen zorgen voor een betere verbinding tussen noord en zuid Amstelveen.

De overkapping bij het Oude Dorp wordt 249 meter breed. Na de bouw van de overkapping legt de gemeente Amstelveen een park aan met fiets- en wandelpaden. Rijkswaterstaat legt de Amsterdamseweg met fiets- en voetpad, de baan voor de elektrische museumtram en het fiets-/voetpad Kazernepad aan.

De overkapping ter hoogte van het Stadshart wordt ook 249 meter breed. Hierop komt straks een verkeersplein te liggen met de op- en afritten 5 Amstelveen/Stadshart die aansluiten op de Keizer Karelweg, de Burgemeester Rijnderslaan en de Meander. Voor fietsers en voetgangers komt er een brug (Bomenbrug) over het verkeersplein. Het huidige viaduct verdwijnt.


Tussen de Burgemeester Rijnderslaan en de Meander komt straks een overkapping met daarop een fiets- en voetpad en een park. Het smalle fietstunneltje verdwijnt. Het park op de overkapping wordt door de gemeente Amstelveen aangelegd. De overkapping wordt 85 meter breed.

Maatregelen geluid

Langs de verdiepte ligging komen geluidschermen te staan. Ook komt er extra stil asfalt te liggen (dubbellaags ZOAB fijn). Kijk op de projectatlas om de hoogte van de geluidschermen per locatie te zien.