Wat en waarom park op Gaasperdammertunnel

Met de bouw van de Gaasperdammertunnel ontstaat ruimte op het dak van de tunnel. Op deze plaats krijgen omwonenden van de Gaasperdammerweg een park.

Aan de slag in 2020

Het park verbindt de wijken Bijlmer en Gaasperdam aan weerszijden van de Gaasperdammertunnel, terwijl die eerst gescheiden werden door de A9. Bovendien hebben de wijken rondom de A9 Gaasperdammerweg na opening van de  tunnel schonere lucht en minder geluidsoverlast. Het ontwerp voor de inrichting van het park is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en betrokken bewoners. We kunnen pas starten met de aanleg van het park als de tunnel klaar is, in 2020. Een jaar later is het park aangelegd.

Park op het dak in vogelvlucht

 

Interactieve kaart

Voor de A9 Gaasperdammerweg is een nieuwe interactieve kaart gelanceerd. De kaart laat de omgeving van de A9 Gaasperdammerweg zien van nu (2018), straks als het park op het tunneldak klaar is (2021) en met de bouwvelden die de gemeente Amsterdam in de toekomst wil gebruiken om woningen te bouwen. Op de kaart zie je een impressie van het park op het tunneldak zoals dat in 2021 wordt opgeleverd door Rijkswaterstaat.

Definitief ontwerp

Benieuwd naar het definitieve ontwerp van het park op het dak? Bekijk dan deze tekening van aannemerscombinatie IXAS. (Ook beschikbaar in PDF).