Wat en waarom verlaging A6 bij Weerwatergebied

Drie nieuwe viaducten

In het Weerwatergebied zijn de lokale wegen, fietspaden en busbaan verlegd ter voorbereiding op gebiedsontwikkeling in de toekomst. Lokale wegen gaan over de A6 heen. Almere Haven en Almere Stad zijn straks met elkaar verbonden door drie nieuwe viaducten:

 

  • Nieuw viaduct ’t Oor. Ter hoogte van de McDonalds ligt het nieuwe viaduct ’t Oor. Op het viaduct ligt een weg, een fietspad en busstation ’t Oor. Ook de op- en afritten Almere Haven, van en naar Amsterdam, komen uit op het viaduct. Het is met 80 meter het breedste viaduct van de provincie Flevoland.
  • Het Floriade-viaduct, ter hoogte van de huidige onderdoorgang bij de Oorweg, wordt een aparte fiets- en voetgangersverbinding.
  • Op het Steigerdreefviaduct, ter hoogte van de voormalige onderdoorgang Sturmeypad, liggen de nieuwe op- en afritten Almere Haven van en naar Lelystad uit. Ook op dit viaduct is een fietspad aangelegd. Het fietspad gaat in de zomer van 2019 open.

De drie nieuwe viaducten in het Weerwatergebied

Ruimte voor gebiedsontwikkeling

De oude A6 vormde een barrière tussen Almere Haven en Almere Stad. Door de A6 te verlagen en nieuwe viaducten te realiseren, zijn de stadsdelen beter met elkaar verbonden. Daardoor is ruimte gemaakt voor nieuwe gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere langs de A6.

 

Het Steigerdreefviaduct, met de nieuwe verbindingsweg De Steiger

BewarenBewaren

BewarenBewaren