Wat en waarom Poortdreef

Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Almere gaan komende maanden aan het werk aan dit deel van de Poortdreef. Rijkswaterstaat gaat een betonnen bak aanbrengen en de Poortdreef verbreden in de onderdoorgang van de A6. Deze werkzaamheden starten maandag 10 september en lopen door tot medio maart 2019. De gemeente Almere gaat het aansluitende deel van de Poortdreef verbreden tot aan de Olympialaan. Deze werkzaamheden starten op donderdag 1 november en lopen door tot april 2019.

Omleidingen

Het verkeer vanuit de richting Amsterdam richting Almere Poort wordt omgeleid via de A6, Hogering, Elementendreef en de Olympialaan. Verkeer vanuit Almere Poort richting Lelystad wordt omgeleid via de Olympialaan, Elementendreef, Hogering en de A6. Fietsers worden omgeleid via de onderdoorgang ten westen van de Poortdreef en de Oude Landweg.Vanaf donderdag 1 november wordt verkeer vanuit Almere Poort richting Amsterdam omgeleid via de Olympialaan en de Elementendreef richting afrit 2 (Almere Poort).

Inloopmoment woensdag 5 september

Op woensdag 5 september, tussen 19.00 en 20.30 uur, organiseren Rijkswaterstaat en de gemeente Almere een informatiemoment over de tijdelijke afsluiting van de Poortdreef. Het inloopmoment vindt plaats bij Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4 in Almere, in de business lounge. Er zijn experts van Rijkswaterstaat en de gemeente Almere aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

 

Bekijk alle omleidingen op de kaart hieronder, of download de kaart als pdf. 

Nieuwe situatie

Na oplevering bestaat de Poortdreef hier uit 2 x 2 rijstroken en het bestaande vrij liggend fietspad. Ook wordt er LED-verlichting aangebracht onder het viaduct.

Planning

In de planning van de werkzaamheden is rekening gehouden met het festivalseizoen in Almere. Op het Almeerderstrand vindt eind augustus het muziekfestival ZAND plaats. Rijkwaterstaat en de gemeente Almere hebben afgestemd dat de onderdoorgang van de A6 en de Poortdreef dan open zijn als belangrijkste toegangswegen naar het Almeerderstrand.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren