Wat en waarom: Rondleidingen langs de highlights van de A10, A1, A6 en A9

K50%20010

Rijkswaterstaat verzorgt geregeld rondleidingen voor particulieren en groepen. Dat biedt u de mogelijkheid om verschillende werken te bekijken zoals de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Aquaduct, de tweede Hollandse Brug of de landtunnel op de Gaasperdammmerweg (A9).

Particulieren

De rondleiding start  op de Burgemeester Stramanweg 100b, 1000 EM, in Amsterdam Zuidoost of op parkeerterrein Lesplaats te Almere. Een bus met de rondleider van Rijkswaterstaat neemt u mee langs de werken en brengt u rond 16.30 uur terug op het vertrekpunt. Om 13.00 uur begint de rondleiding met een presentatie over het programma Schiphol-Amsterdam-Almere. Mocht de rondleiding onverhoopt niet doorgaan vanwege bijvoorbeeld zeer slechte weersomstandigheden, dan ontvangt u een e-mailbericht. Op de inschrijfpagina voor particulieren staan alle geplande data vermeld.

Groepen

Groepen zoals non-profitbedrijven, instanties of scholen kunnen een aanvraag doen voor een groepsrondleiding. De groep zorgt zelf voor een bus, die de groep langs de werken rijdt. De start van de rondleidingen, die doordeweeks plaatshebben, is Burgemeester Stramanweg 100b, 1000 EM, in Amsterdam Zuidoost. De rondleiding duurt zo’n 3,5 uur en het tijdstip van vertrek wordt in overleg met de voorlichter bepaald.