Sfeerimpressie tunneltour Gaasperdammertunnel

Omwonenden van de Gaasperdammertunnel konden zich inschrijven voor een tour over het bouwterrein en door de tunnel. Zo’n 200 geïnteresseerden meldden zich aan voor deze exclusieve tunneltour. Op zaterdag 25 november verzamelden de omwonenden zich bij de bouwkeet langs het Gaasperdammerpad voor een kopje koffie en een heuse tunnelkoek. Ze keken een film en vervolgens vertrokken ze in kleine groepjes naar de tunnel.

Onderweg kregen ze onder andere uitleg over hoe de tunnel is gebouwd, voor welke uitdagingen Rijkswaterstaat en IXAS stonden met 87.000 bewoners in Amsterdam Zuidoost. Ook vertelden de rondleiders wat er de komende tijd allemaal nog moet gebeuren en hoe we zoveel mogelijk duurzaam bouwen. Zo komt er LED-verlichting in de tunnel en IXAS onderzoekt op dit moment of er in de tunnel lichtgekleurd asfalt kan worden gebruikt. Door de reflectie van de verlichting in de tunnel en van de auto’s is het helderder in de tunnel, waardoor de ledverlichting in de tunnel minder fel hoeft te branden en er dus minder elektrische energie wordt verbruikt.


De deelnemers aan de rondleidingen reageerden enthousiast op de tunneltour. Kon u er zaterdag 25 november niet bij zijn? Elke vrijdag is er van 14.30 tot 16.30 uur een rondleiding over de bouwplaats en door de tunnel. Behalve in de derde week van de maand, dan is de rondleiding op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. U ziet hier wanneer deze rondleidingen zijn. U kunt zich hier ook meteen inschrijven.