Succesvolle Dag van de Bouw in Amstelveen

Een record aantal bezoekers, ruim 2500, kwam afgelopen zaterdag naar de Dag van de Bouw. Op het Stadsplein in Amstelveen waren allerlei activiteiten voor jong en oud en op de bouwplaatsen van de A9, ter hoogte van de Keizer Karelweg in Amstelveen en de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, stonden de bezoekers oog in oog met enorme bouwmachines.

 

A9 wethouder Adam Elzakalai: ‘De dag was wederom een enorm succes. Weer meer bezoekers dan voorgaande jaren. Waarschijnlijk komt dit omdat de werkzaamheden aan de A9 steeds bekender worden in de omgeving. Ook de bouwplaatsen zijn enorm goed bezocht. A9 aannemer VeenIX zorgde ervoor dat alle bezoekers veilig het werkterrein op konden om een kijkje te nemen.’

 

‘Zoveel bezoekers mogen ontvangen is extra fijn voor ons want we geven de bewoners en andere geïnteresseerden graag tekst en uitleg over het werk en nemen ze mee in de wereld van de bouw. En dat is belangrijk want mijn ervaring is dat hoe meer mensen er vanaf weten, hoe meer begrip er vaak is voor de werkzaamheden’, aldus Lammert Postma van Rijkswaterstaat.

Fietsen langs de A9

Natuurlijk mochten ook de fietsrondleidingen niet ontbreken. Vanaf het Stadsplein vertrokken enthousiaste deelnemers, onder leiding van de inmiddels bekende voorlichters Peter Hollaar en Wilson Jansen, voor een rondleiding langs de werkzaamheden aan de A9. Ook zin in een informatieve fietstocht langs de werkzaamheden? Op woensdag 3 juli vindt de laatste rondleiding voor de zomervakantie plaats met nog een paar vrije plekken. Inschrijven kan hier.

Drukte in Amstelveen InZicht

In bezoekerscentrum Amstelveen InZicht kwamen honderden ouders met kinderen langs om te spelen met grote stapels LEGO en de toekomstige situatie van de A9 te bekijken door een Virtual Reality bril. Kinderen konden ook een speciale Dag van de Bouw kleurplaat inleveren en maken hiermee kans op een mooie prijs. Inleveren van kleurplaten kan nog t/m vrijdag 14 juni bij het belevingscentrum. Kijk voor de actuele openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.

Landelijke viering

De Dag van de Bouw is een landelijke, jaarlijkse actiedag van Bouwend Nederland. Bouw- en infrabedrijven stellen dan met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. In Amstelveen wordt deze dag georganiseerd door A9 aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen.