UPDATE: Rijkswaterstaat biedt hulp aan leerlingen uit Amsterdam Zuidoost

Leerlingen uit Amsterdam Zuidoost die hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de A9 Gaasperdammerweg kunnen zich vanaf 4 april inschrijven voor bijles of studiebegeleiding. Het initiatief, dat door Rijkswaterstaat in samenwerking met StudieMax en het Studiehuis Zuidoost in het leven is geroepen, moet ertoe leiden dat de scholieren ongestoord hun felbegeerde diploma kunnen behalen of een overgang naar het volgende schooljaar kunnen afdwingen. Rijkswaterstaat heeft daarmee oog voor de overlast die direct omwonenden te verduren hebben van onder meer de aanleg van de Gaasperdammertunnel. Inmiddels is de regeling verlengd voor de jaargang 2016-2017.

Heb je je aangemeld, dan is spijbelen niet toegestaan. In dat geval wordt een leerling van de reservelijst opgeroepen.

 

De huiswerkbegeleiding geldt voor:

 

  • Basisschool
    Aangemelde leerlingen krijgen 1 uur per week bijles in één van de Openbare Bibliotheken in de Bijlmer. Dat gebeurt in kleine groepen.
  • Voortgezet Onderwijs (VMBO en hoger)
    Hier krijgen de aangemelde leerlingen tweemaal per week studiebegeleiding. Deze activiteiten vinden plaats op een rustige plek in een van de Openbare Bibliotheken in de Bijlmer.
  • Voortgezet onderwijs (Havo/VWO)
    Deze kinderen kunnen van maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 19.00 uur gebruikmaken van Studiehuis Zuidoost. Tevens maken de leerlingen daar hun huiswerk in een rustige omgeving en onder begeleiding van gespecialiseerde studenten.

 

Wil je gebruikmaken van deze regeling, vul dan het aanmeldformulier in en mail deze naar: imce.hofman@rws.nl. In navolging van de jaargang is ook het hindergebied aangepast.

 

Postcodes Hindergebied:

 

1102 J,K,L,S

1104 G,H,K,L,V

1106 E,H,L,N,P,R,S,T

1108 A,B,C,D,G,H

 

Aanmeldformulier bijles en studiebegeleiding