Aanbrengen damwanden

Rijkswaterstaat sluit de eerste twee weekenden van april de nieuwe brug over de Gaasp aan op de A9 Gaasperdammerweg. Op 11 april start Rijkswaterstaat samen met IXAS met de ontmanteling van de noordzijde van de A9 en het aanbrengen van damwanden. Het gaat om de zogenaamde middenbermdamwand: de damwand komt in de middenberm van de huidige A9. Het aanbrengen van deze damwanden duurt ongeveer tot en met begin augustus. De werkzaamheden geven hinder. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de maatregelen die wij nemen om de hinder te verkleinen.

Planning en werktijden

Het aanbrengen en verwijderen van de damwanden gebeurt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur. Op 4, 11 en 18 juni werken we ook op zaterdag. Lopen we bij de damwandwerkzaamheden vertraging op, of is vanwege een andere reden bijsturing van de planning nodig, dan kan het voorkomen dat we onze werktijden aanpassen en/of ook op andere zaterdagen werken. Rijkswaterstaat werkt maximaal met zeven damwandstellingen tegelijkertijd.
In onderstaande afbeeldingen ziet u wanneer een stelling in de buurt van uw woning komt. De data zijn geplande data en kunnen gedurende het werk worden aangepast. De actuele planning vindt u eveneens in het IXAS-werkschema op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat (bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl).

 

Twee weekenden werkzaamheden op de A9

In de eerste twee weekenden van april is steeds één kant van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen afgesloten voor het verkeer.

In deze weekenden brengt Rijkswaterstaat bij knooppunt Holendrecht vijf duikers aan in de watergangen. Bij de wijk Kantershof sluiten we de A9 aan op de nieuwe brug over de Gaasp en maken we een nieuwe afrit naar de Kromwijkdreef. In het tussenliggende gedeelte wordt niet of nauwelijks gewerkt.

 

  •  Van vrijdag 1 april 22.00 uur tot maandag 4 april 5.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg in één richting afgesloten, van knooppunt Holendrecht tot knooppunt Diemen.
  •  Van vrijdag 8 april 22.00 uur tot maandag 11 april 5.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg in één richting afgesloten, van knooppunt Diemen tot knooppunt Holendrecht.

Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A10-oost. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

 

Asfalt frezen

Vanaf maandag 11 april rijdt al het verkeer op de A9 over de zuidelijke rijbaan en de extra rijstroken die we aan de zuidkant hebben aangebracht. Tegelijkertijd start Rijkswaterstaat met de ontmanteling van de noordelijke rijbaan tussen het Bijlmerpleinpad en de metrokruising bij de Kromwijkdreef. Het werk duurt tot half mei. In deze periode verwijderen we elementen die op en naast de weg staan en we frezen het asfalt. Vanaf maandag 30 mei tot en met zaterdag 11 juni frezen we het asfalt tussen de spoorkruising en het Bijlmerpleinpad.

 

De freeswerkzaamheden voeren we van maandag tot en met zaterdag overdag uit tussen 7.00 en 19.00 uur. Het frezen kan geluidsoverlast opleveren.

 

Bouwbericht – Aanbrengen middenbermdamwand (PDF)