Werkzaamheden verlengen hulpbrug Kromwijkdreef

Nu de sloop van de noordelijke kant van het viaduct over de Kromwijkdreef bijna klaar is, kunnen Rijkswaterstaat en IXAS de hulpbrug voor auto’s verlengen. Dat is nodig om de tunnel te kunnen bouwen. De hulpbruggen voor fietsers, voetgangers en de NUON leidingen hebben al de juiste lengte. De Kromwijkdreef is vanwege de werkzaamheden twee nachten afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 2 mei en 7 juni. Met dit bouwbericht informeren we u over deze werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk geven.

De werkzaamheden

Om de hulpbruggen te kunnen verlengen, zijn verschillende werkzaamheden nodig. In bijgaande tabel leest u welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en welke hinder ze geven.

Van twee hulpbruggen naar één

Op de Kromwijkdreef liggen nu twee hulpbruggen voor autoverkeer. Tijdens het verlengen van de oostelijke brug rijdt het verkeer over de westelijke brug. Als de oostelijke brug klaar is, rijdt al het autoverkeer daaroverheen. De westelijke brug wordt later, in juni of juli, verwijderd. Eén hulpbrug is voldoende om het autoverkeer op de Kromwijkdreef af te wikkelen.

 

Bouwbericht – Verlengen hulpbrug Kromwijkdreef (PDF)