Ontmantelen viaduct Kromwijkdreef

Tussen 9 april en 2 mei verwijderen Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS een deel van het viaduct boven de Kromwijkdreef. Het gaat om het deel van de oude A9 dat dan niet meer in gebruik is: de noordzijde. De ontmanteling is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de tunnel. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk voor u geven.

Kromwijkdreef dicht

Van maandag 18 april tot maandag 24 april is de Kromwijkdreef dicht voor auto’s. Dit is ook het geval in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april. Autoverkeer wordt omgeleid via de Karspeldreef, Gooiseweg en Langbroekdreef. Van donderdag 21 april tot maandag 2 mei is het afgesloten voor voetgangers, fietsers en brommers. Dan verwijderen we de viaductdelen boven de weg en het fietspad. De omleidingsroute voor hen loopt via het Kantershofpad, de Provincialeweg en de Loosdrechtdreef. Alle omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Nachtwerkzaamheden

De ontmanteling gaat in stappen: eerst frezen we het oude asfalt en verwijderen we de geluidsschermen. Vervolgens verwijderen we in delen het brugdek. Een deel van de werkzaamheden wordt ’s nachts uitgevoerd . Het verwijderen van het viaductdeel boven het metrospoor kan bijvoorbeeld alleen als er geen metro’s rijden. In de tabel ziet u wanneer IXAS ’s nachts werkt.

Overige viaducten

De komende periode slopen we meerdere viaducten. In de buurt van uw woning bijvoorbeeld het viaduct van het Gaasperparkpad. Deze werkzaamheden zijn van 9 tot en met 11 mei en vinden overdag plaats.

 

Bouwbericht – Ontmantelen viaduct Kromwijkdreef (PDF)