Liggers nieuwe fly-overs en viaducten knooppunt Holendrecht

Bij knooppunt Holendrecht bouwen we een nieuwe fly-over en breiden we de bestaande viaducten uit. Tussen vrijdag 20 januari 20.00 uur en maandag 23 januari 5.00 uur brengen we een tweede serie liggers aan boven de hoofdrijbanen van de A2. In dit weekend asfalteren we ook een nieuwe rijstrook van de A2.

Nachtwerk voorbereiden inhijsen liggers

Tussen donderdag 12 en donderdag 19 januari voeren we ’s nachts tussen 22.00 uur en 5.00 uur voorbereidende werkzaamheden uit voor het inhijsen van de liggers. We werken deze nachten bij de bestaande viaducten op de A2. We verwijderen onder andere vangrails en betonnen randen, plaatsen barriers en boren gaten in het beton van de viaducten. Het verkeer heeft geen hinder van deze werkzaamheden.

Inhijsen liggers in de nacht

Van vrijdag 20 januari 20.00 uur tot zondag 22 januari 9.00 uur hijsen we de liggers in. Het inhijsen van de liggers doen we ’s nachts tussen 20.00 en 9.00 uur. Overdag werken we aan de afwerking van de nieuwe dekken en brengen we asfalt aan voor een nieuwe rijstrook op de hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht. De asfalteringswerkzaamheden gaan door tot maandag 23 januari 5.00 uur.

 

Voor het inhijsen van de liggers werken we met meerdere kranen. Om de kranen op de rijbanen op te kunnen bouwen, verwijderen we ter plaatse een stuk vangrail, dat we na afloop ook weer terugzetten.

Hinder omwonenden

De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Mogelijk ondervindt u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Geen omleidingen, wel vertraging

Voor het aanbrengen van de liggers zijn afsluitingen op de hoofdrijbaan nodig. De hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht is het hele weekend afgesloten: van vrijdag 20 januari 20.00 uur tot maandag 23 januari 5.00 uur. De hoofdrijbaan van de A2 richting Amsterdam is alleen ’s avonds en ‘s nachts afgesloten. Het verkeer kan via de parallelrijbaan richting Utrecht of de parallelrijbaan richting Amsterdam langs de werkzaamheden rijden. Houd hierbij rekening met 5 tot 10 minuten extra reistijd. De precieze locaties van de afsluitingen vindt u op dit overzicht.

Nachtwerkzaamheden bij Holendrecht-Zuid

We starten in februari met de bouw van een nieuw viaduct bij het zuidelijke deel van knooppunt Holendrecht. Om het bouwverkeer veilig op de bouwplaats te krijgen, bouwen we hier een speciale bouwinrit. We doen dit op 17 en 18 januari tussen 23.00 en 5.00 uur. Het werk, zoals stralen en het verwijderen van geleiderail, kan zorgen voor geluidsoverlast. Om het werk uit te kunnen voeren zijn de verbindingsboog naar de A2 richting Utrecht en de aansluitende parallelrijbaan beide nachten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kan via de S111 Muntberg en de oprit Ouderkerker aan de Amstel naar de A2 richting Utrecht. De route wordt met gele borden aangegeven. De omleiding kunt u ook vinden op onze kaart.

Lees meer