Vanaf 23 januari heiwerkzaamheden oostkant knooppunt Holendrecht

Palen heien - 28 maart

23 januari starten we met het heien van funderingspalen voor de verbreding van het A9-viaduct bij knooppunt Holendrecht over het Lemelerbergpad. Daarnaast brengen we heipalen aan voor nieuwe verkeersportalen.

Verbreding viaduct Lemelerbergpad

De A9 Gaasperdammerweg wordt verbreed naar 2 keer 5 rijstroken en een wisselbaan. Het bestaande viaduct over het Lemelerbergpad wordt daarom aan de noord- en aan de zuidkant uitgebreid. Voor de uitbreiding brengen we tussen maandag 23 januari en vrijdag 24 februari heipalen aan voor de landhoofden. We werken overdag tussen 7.00 en 19.00 uur. De eerste twee weken werken we aan de noordkant. We brengen dan ook de laatste heipalen aan voor de nieuwe fly-over van knooppunt Holendrecht die de A9 verbindt met de A2 richting Utrecht (zie het bouwbericht voor de locatie op een kaart). Vanaf begin februari heien we aan de zuidkant.

 

Als alle palen zijn geheid bouwen we de betonnen landhoofden op. Half april zijn deze klaar en hijsen we de liggers voor het wegdek in. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe wegdek goed aansluit op het bestaande wegdek, verwijderen we begin april de randen en de vangrail van de bestaande viaducten en boren we gaten voor verbindingsstaven. Tijdens deze werkzaamheden blijft het fietspad open. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer veilig langs de werkzaamheden kan rijden.

Funderingen voor verkeersportalen

Tussen maandag 23 en donderdag 26 januari brengen we palen aan voor een aantal nieuwe verkeersportalen bij de aansluiting van de A9 op knooppunt Holendrecht. Op onderstaande afbeelding ziet u waar en wanneer we deze heipalen aanbrengen.

Hinder

Het heien van palen zorgt voor geluidsoverlast in de omgeving. Voor deze werkzaamheden zijn geen wegafsluitingen nodig, het verkeer ondervindt dus geen hinder van deze werkzaamheden.

 


Lees ook