Minister geeft startsein voor A1/A6 Diemen – Almere Havendreef

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 4 december 2013 de eerste vrachtwagen met zand op pad gestuurd voor de wegverbreding van de A1 en A6 tussen Diemen en Almere. De wegen worden over een lengte van 23 km verbreed met meerdere rijstroken. Er worden in totaal 60 nieuwe kunstwerken gebouwd, waaronder een tweede Hollandse brug, een flyover en een aquaduct van 65 meter breed bij de Vecht; het breedste aquaduct van Europa.

 

Voor de funderingen  van deze werken zijn maar liefst 108 miljoen kruiwagens zand nodig. Dat zijn zeven kruiwagens per inwoner van Nederland.

 

 

RWS A1-A6 9

 

 

Het project A1/A6 is na de start van de werkzaamheden aan de A10 Oost/A1 Diemen het tweede deelproject van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) dat van start gaat. Minister Schultz van Haegen:’De Noordelijke Randstad is het kloppende hart van onze economie en verdient een goede wegverbinding voor automobilisten en het goederentransport. Met de uitbreiding van de wegen houden we de regio economisch gezond. Tegelijkertijd benutten we de kans om de leefomgeving te verbeteren in een regio waar bijna een vijfde van de Nederlandse bevolking woont. Zo verleggen we de A1 bij Muiden waarmee de snelweg uit de achtertuin van de inwoners verdwijnt. Ik ben er trots op dat we met deze grote operatie de doorstroming verbeteren en ervoor zorgen dat mensen er prettig kunnen wonen en werken.’

 

RWS A1-A6 7