Funderingswerkzaamheden aan de Polderweg

Aanbrengen duiker 

Om ruimte te maken voor de verbreding van de A9 is een deel van de Polderweg vorig jaar verlegd naar het zuiden. Bij Polderzicht is de Polderweg nog niet verlegd. Dat gaat nog wel gebeuren. Deze maand leggen we alvast een duiker aan. Een duiker is een waterdoorgang onder de weg die wateren met elkaar verbindt. De Polderweg wordt later, in de definitieve situatie, over deze duiker aangelegd. Op deze manier kan het regenwater afkomstig uit de woonwijken ten noorden van de A9, onder de Polderweg door stromen naar de sloten die het afvoeren naar het gemaal bij de Rondehoep West. 

Funderingswerkzaamheden

Van maandag 25 september tot en met vrijdag 6 oktober brengen wij de fundering aan voor de duiker. Hiervoor heien we funderingspalen in de grond. We werken van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur. 

Wat merkt u ervan? 

Geluids- en trillingshinder 

Het heien van funderingspalen zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving. U kunt daarom zware hinder ondervinden van deze werkzaamheden. 

Verkeershinder 

Er vinden hijswerkzaamheden plaats om de funderingspalen op hun plek te plaatsen voordat ze de grond ingebracht worden. Om dit veilig uit te voeren vinden er op de Polderweg verkeersstops plaats. Deze verkeersstops worden begeleid door verkeersregelaars en duren maximaal 10 minuten. 

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op deze site.
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.