Heiwerkzaamheden westzijde aquaduct in september

Aan de westzijde van de Vecht wordt begin september gestart met heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Medio september worden er gedurende 3 weken damwanden ingetrild.

Tot 15 oktober

In de periode 29 juni tot 15 oktober vinden diverse werkzaamheden plaats aan het aquaduct Muiden, waaronder heiwerk en intrillen van damwanden. De werkzaamheden, die in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone worden uitgevoerd, maken onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef.

Damwanden oostzijde

Inmiddels zijn vanaf maandag 29 juni de heiwerkzaamheden hervat aan de oostzijde van het aquaduct in de Vecht bij Muiden. Deze heiwerkzaamheden duren circa 10 weken. Begin september zijn de heiwerkzaamheden aan de oostzijde van de Vecht afgerond en worden aansluitend damwanden ingetrild gedurende circa 2 weken.

Hinder

De heiwerkzaamheden en het intrillen van damwanden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur en, indien nodig, incidenteel ook op zaterdag. Bewoners kunnen trillings- of geluidshinder van de werkzaamheden ondervinden. We verwachten dat de hinder van de werkzaamheden relatief minder is dan het heiwerk van 2014. Toen werd er met meerdere heistellingen gewerkt, nu gebruikt de aannemer 1 heistelling.

Lees ook

Naar werk: Aquaduct Muiden