Leerlingen zomerschool op ‘expeditie Gaasperdammertunnel’

Het project A9 Gaasperdammerweg maakte op 18, 19 en 21 juli deel uit van het lesprogramma van de Zomerschool. Ruim 100 leerlingen gingen op ‘expeditie Gaasperdammertunnel’ en maakten zo kennis met het project.

De Zomerschool Zuidoost combineert extra lessen rekenen en taal met leerzame en leuke activiteiten voor kinderen die de overgang van groep 7 naar 8 maken. Om leren leuker te maken, worden de leerlingen op speelse wijze uitgedaagd. Tijdens de expeditie Gaasperdammertunnel leerden de kinderen onder meer beton maken, met ruimtelijk inzicht een tunnel bouwen, omleidingsroutes berekenen en decibellen schatten.

Project en inwoners Zuidoost samen aan het werk

Het Buurbouwinitiatief biedt expertise aan scholen om samen aan de uitvoering van verschillende (onderwijs)projecten te werken. Buurbouw is een initiatief van Rijkswaterstaat, opdrachtnemer IXAS en de gemeente Amsterdam en ondersteunt lokale initiatieven waar de inwoners van het stadsdeel beter van worden. Eerder dit jaar konden leerlingen uit Amsterdam Zuidoost die hinder ondervonden van de werkzaamheden aan de A9 zich inschrijven voor bijlessen of huiswerkbegeleiding. Zo´n 70 leerlingen uit het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs gingen in op dat initiatief.