1-4 september: A9 in één richting dicht, vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht

Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur is de A9 in één richting dicht, vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht. Verkeer vanuit de richting Schiphol/Haarlem, richting Amsterdam of Utrecht wordt omgeleid en moet rekening houden met ca. 10-30 minuten extra reistijd.

Aannemer VeenIX voert dit weekend langs het hele tracé verschillende werkzaamheden uit voor de verbreding van de A9. Zo wordt er geasfalteerd en worden funderingen voor portalen geplaatst. Bij het viaduct over de Burgemeester Boersweg wordt de fundering van het nieuwe viaduct aangebracht.

Omleidingen

Verkeer vanuit de richting Schiphol/Haarlem, richting Amsterdam/Utrecht, wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Verkeer vanuit Amstelveen richting Amsterdam/Utrecht, wordt omgeleid via de A9, A4, A10 en de A2.

Verkeershinder op Burgemeester Boersweg (N522)

VeenIX gaat de komende jaren het viaduct over de Burgemeester Boersweg uitbreiden en vernieuwen. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden, wordt in het weekend van 1 tot 4 september de wegsituatie aangepast:

  • Van vrijdag 1 september 20.00 uur tot maandag 4 september 5.00 uur is op de Burgemeester Boersweg in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Houd rekening met extra reistijd.
  • Vanaf maandag 4 september 5.00 uur is er op de Burgemeester Boersweg één rijstrook beschikbaar van noord naar zuid. Deze wegindeling blijft de komende jaren van kracht, totdat het viaduct gereed is. Van zuid naar noord blijven twee rijstroken beschikbaar.

Werken in het weekend

Om de veiligheid van de weggebruikers en werknemers te waarborgen, moet de snelweg dicht als werkzaamheden vlak langs de weg plaatsvinden. Om het verkeer op doordeweekse dagen zoveel mogelijk te laten doorstromen, mag het afsluiten van een snelweg alleen in de avond en nacht of het weekend.

Ask&Go reisadviesdienst

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go A9BAHO en vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dit kan op twee manieren:

Ga naar askandgo.nl of scan de QR-code en stel je vraag direct via WhatsApp.