12 tot 15 mei afsluitingen rondom knooppunt Diemen

Vrijdag 12 mei 21.00 uur tot maandag 15 mei 05.00 uur zijn er diverse afsluitingen op de A1 bij knooppunt Diemen vanwege werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met flinke verkeershinder en ongeveer 30 minuten extra reistijd. Vanaf maandagochtend 15 mei 05.00 uur kan verkeer gebruikmaken van de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting Amsterdam en Diemen.

Afsluitingen en omleidingen

  • In knooppunt Diemen is de verbindingsboog vanaf de A9 Gaasperdammerweg naar de A1 richting Amsterdam en Diemen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A2/S112 en de A10.
  • De A1 is richting Amsterdam afgesloten tussen afrit 3 Muiden/Weesp en afrit 2 Diemen/IJburg. De verbindingsweg vanaf de A1 naar de A9 is gewoon bereikbaar, maar heeft beperkt capaciteit. Verkeer richting Diemen/IJburg wordt omgeleid via de A9, A2 en A10. Verkeer komende vanuit het Noorden en Oosten van het land met bestemming Schiphol wordt geadviseerd niet via de A1, maar via de A28/A2 (Utrecht) te reizen.

 

Versneld afbouwen

Begin maart startte Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor de uitbreiding van de knooppunten Diemen en Muiderberg. Om de doorstroming van de knooppunten te verbeteren en de periode van hinder voor weggebruikers en omwonenden zo kort mogelijk te houden, bouwen we de knooppunten sneller af dan gepland.

 

 

Naar werk: Knooppunt Diemen