Knooppunten Muiderberg en Diemen versneld afgebouwd

Begin maart start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor de uitbreiding van de knooppunten Muiderberg en Diemen. Om de doorstroming bij de knooppunten Muiderberg en Diemen te verbeteren en de periode van hinder voor weggebruikers en omwonenden zo kort mogelijk te houden, bouwen we deze knooppunten sneller af dan gepland.

De werkzaamheden, die in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone worden uitgevoerd, maken onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef.

Knooppunt Muiderberg eerder klaar

De rijbanen tussen knooppunten Muiderberg en Diemen zijn al gereed. Omdat de knooppunten nog niet klaar zijn ontstaan er dagelijks files. In de oorspronkelijke planning zou knooppunt Muiderberg pas worden opgeleverd in november 2017. Door een extra inspanning van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie SAAone versnellen we de werkzaamheden bij knooppunt Muiderberg. Hierdoor kunnen weggebruikers al vanaf juli 2017 gebruikmaken van knooppunt Muiderberg.

13 maart knooppunt Diemen vernieuwd

Met de ingebruikname van de nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal (Betlembrug) van de A1 uit de richting Amersfoort/Almere naar de A9 richting Schiphol kunnen weggebruikers vanaf 13 maart volledig gebruikmaken van het vernieuwde knooppunt Diemen.

Overzicht hinderweekenden in maart

Een overzicht van alle hinderweekenden in maart vindt u hier.

Bekijk ook