19-24 februari: fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder de A9 overdag dicht

In de voorjaarsvakantie, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 februari van 9.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag 24 februari van 8.00 uur tot 19.00 uur, zijn het fiets- en voetpad Keizer Karelweg, onder de A9 door, afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Keerpuntweg. Voetgangers kunnen gebruik maken van een pendelbus.

VeenIX verwijdert komende weken het landhoofd, dit is het deel waar het dek van een viaduct aan beiden kanten op steunt, met fundering van het oude viaduct over de Keizer Karelweg. Om de Keizer Karelweg op zijn plek te houden tijdens het slopen van de fundering, plaatst VeenIX tijdelijke damwanden. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers, sluiten we tijdens het plaatsen van damwanden het fiets- en voetpad van de Keizer Karelweg af. De werkzaamheden hebben we in de voorjaarsvakantie gepland om de hinder voor het verkeer te beperken.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Geluidshinder door sloopwerkzaamheden

In oktober 2022, toen het viaduct in één weekend gesloopt werd, was geen ruimte en tijd om ook het landhoofd te slopen. Nu is het noodzakelijk zodat de noordelijke bak van de verdiepte ligging verder gebouwd kan worden. De sloopwerkzaamheden starten naar verwachting vanaf maandag 4 maart en duren twee weken. De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot met vrijdag tussen 07.00 en 19.00uur. VeenIX prikt het beton weg met een sloophamer. Dit levert forse geluidshinder op voor de directe omgeving.