Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht

Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Bekijk een unieke oude fotocollectie van klassieke auto’s. Ter promotie van de tentoonstelling staan op de openingsdag vanaf 12.00 uur een aantal klassieke auto’s op het Stadsplein voor de bibliotheek.

Auto’s op de A9 en bij het Stadshart

Er zijn foto’s en videobeelden te bewonderen van oude voertuigen die vroeger bij het Stadshart in Amstelveen en op de A9 reden. Denk aan een foto genomen rond 1963, waar auto’s langs de Meanderflats bij het Stadshart reden die toen nog in aanbouw waren. Of een foto uit 1990, toen autobestuurders nog gebruik maakten van de oude oprit naar de A9 vanaf de Burgemeester Boersweg richting Schiphol en Haarlem. Wethouder Adam Elzakalai (A9): ‘Bezoekers nemen echt een duik in het verleden bij het bezoeken van deze tentoonstelling. Het is leuk en interessant om te zien hoe Amstelveen vroeger al ontzettend in ontwikkeling was – en steeds in ontwikkeling blijft. In het bezoekerscentrum kunt u ook informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart.’

Vierde fototentoonstelling InZicht

Al drie keer eerder konden bewoners een fototentoonstelling bekijken in InZicht. Zo waren er onder andere historische foto’s te zien van de A9 en het Stadshart en bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de Rijksweg. De foto’s van de historische tentoonstelling zijn nog steeds op de website van Amstelveen InZicht te bewonderen.

Langskomen in belevingscentrum Amstelveen InZicht

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. De tentoonstelling duurt tot en met 14 maart 2024.